Cicle: Art, ciència i religió. Fronteres indefinides. Conferència: Salvador Dalí i la religió, a càrrec de l'escriptor Lluís Racionero

Dimarts 15, de març de 2011, a les 19.30 h a la sala d’actes

Cicle: Art, ciència i religió. Fronteres indefinides. Conferència: Salvador Dalí i la religió, a càrrec de l’escriptor Lluís Racionero.

Cicle organitzat per l’Associació d’Art, Cultura i Ciència -AACC– amb l’Ateneu Barcelonès

luis_racionero_toni_rodriguez_yuste_aacc.jpg

Lluís Racionero

Lluís Racionero i Grau, va estudiar enginyeria  i econòmiques a la Universitat de Barcelona i urbanisme  a la Universitat de Berkeley, als Estats Units. Va ser director de la Biblioteca Nacional d’Espanya i del Col·legi d’Espanya a París. Ha col·laborat amb diaris i revistes com El País, La Vanguardia, Ajoblanco, esportius com Mundo Deportivo.

Ha escrit entre d’altres libres: Leonardo da Vinci (1978); Los ángeles cuánticos (1986); Arte y ciencia (1988); Florencia de los Médicis (1990); El genio del lugar (1997); La sonrisa de la Gioconda (2004); Conversaciones con Pla y Dalí (2004); Leonardo Da Vinci: genio del Renacimiento (2006).

luis_racionero_toni_rodriguez_yuste_aacc_3.jpg

Luis Racionero i Toni Rodríguez Yuste

L’escriptor Lluís Racionero ens revelarà aspectes desconeguts del pintor Salvador Dalí i la seva profunda passió per la ciència i per la religió i ens oferirà una nova perspectiva per interpretar alguna de les seves obres mestres del geni del surrealisme.

la_santa_cena_salvador_dali.jpg

La última cena de Salvador Dalí

La passió de Dalí per la ciència evidencia una voluntat de transcendència. El pintor que mai va amagar la seva por per la seva mort volia crear una obra genial que el fes perdurar en el temps. Utilitzava el llenguatge i els conceptes científics per anar més enllà del món tangible per explorar noves dimensions que superessin la realitat quotidiana.

luis_racionero_toni_rodriguez_yuste.jpg

luis_racionero_toni_rodriguez_yuste_aacc1.jpg

Luis Racionero i Toni Rodríguez Yuste

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s