Visita comentada a l'exposició: Joan Hernández Pijuan. La mesura del temps, el transcurs de la pintura

Divendres 21 de maig de 2010, a les 16.30 h, a la Fundació Suñol, passeig de Gràcia, 98

Visita comentada exclusiva per als socis de l’Ateneu Barcelonès a l’exposició:

Joan Hernández Pijuan. La mesura del temps, el transcurs de la pintura

joan_hernandez_pijuan.jpg

Joan Hernández Pijuan

Joan Hernández Pijuan, va néixer a Barcelona el 1931. Va estudiar primer a l’escola La Llotja, a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona de 1945 a 1947, i després a l’Escola de Belles Arts Sant Jordi de 1952 a 1956, on adoptà un estil expressionista postcubista amb càrrega social. Per perfeccionar els seus estudis es va traslladar a París l’any 1957, i va cursar gravat i litografia a l’Escola de Belles Arts.

El 1953 va participar en la seva primera exposició col·lectiva, i el 1955 va fer la primera exposició individual al Museu Municipal de Mataró i en els anys seixanta fou un dels creadors de l’anomenada Escola de Barcelona amb els membres del grup Sílex que va fundar amb Josep Maria Rovira Brull, Carles Planell i Eduard Alcoy i Lázaro. Aquest grup els va servir per incorporar-se als corrents artístics del país.

Després de l’estada a París va adoptar una figuració geomètrica on destaquen els elements solitaris (fruita, copes ous…) sobre fons i camps llisos de faixes de colors grisos i verds amb inclusió d’elements matemàtics com quadrícules, que suggereixen una atmosfera màgica. A mitjans dels anys 80 abandonà el geometrisme per a tornar a l’informalisme.

Ha exposat individualment a Barcelona, Madrid, Mataró, Còrdova, Saragossa, Zuric, Milà, Johannesburg, Colònia, Ginebra, Nova York, París i Osaka, i moltes obres seves es troben als museus. Fou catedràtic (1981) i degà a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

El 1981 rebé el Premio Nacional de Artes Plásticas i el 1985 la Creu Sant Jordi. Ingressà a la Real Academia de San Fernando de Madrid el 2000 i el 2004 guanyà el Premi Ciutat de Barcelona.

hernandez-pijuan_2.jpg

La Fundació Suñol presenta La mesura del temps, el transcurs de la pintura, una exposició monogràfica que revisa la trajectòria de l’artista català Joan Hernández Pijuan (1931-2005).

hernandez-pijuan.jpg

S’exposa una seqüència d’obres de diferents períodes -algunes inèdites- a través de les quals el visitant podrà descobrir la tensió, la densitat i la intensitat aplicades coma base de creació en l’itinerari pictòric de Joan Hernández Pijuan i, concretament, com a referent del seu procés personal d’observar la natura.

hernandez_pijuan-1.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s