Conferència: Les problemàtiques d’educació artística als museus i als centres d’art, a càrrec de l’artista, crític d’art i professor de la Universitat Pompeu i Fabra, Carles Guerra

El dimecres 21 de maig de 2008, a les 19.30 h a la sala Verdaguer

Conferència: Les problemàtiques d’educació artística als museus i als centres d’art, a càrrec de l’artista, crític d’art i professor de la Universitat Pompeu i Fabra, Carles Guerra

Presenta: Toni Rodríguez Yuste, ponent de la Secció d’Arts Visuals de l’Ateneu Barcelonès

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és carles-guerra.jpeg
Carles Guerra

El rol educatiu en una institució cultural és complex, significa estar atent a la connexió entre cultura i pedagogia.

El paper de l’educació artística en els museus i centres d’art es centra en generar els recursos necessaris peer utilitzar la cultura i l’art contemporani con a vehícle de transformació i de configuració identitària, és per això que des de les diverses comunitats e institucions socials, es deu plantejar com una investigació que busqui la transformació i representació democràtica de diverses cultures a través d’espais de mediació cultural.

Aquest repte suposa poder dissenyar projectes culturals crítics que suposin un diàleg e intercanvi de cultures per el desenvolupament social i la col·laboració des de diferents institucions.

Això suposa l’ús d’aproximacions interdisciplinaris a l’art contemporani que combini la nova història de l’art, els estudis de la cultura visual, l’educació multicultural per poder plantejar-se les diverses cultures i identitats que configuren el públic.

L’objectiu és desenvolupar actituds i motivacions que ens ajudin a explorar els continguts del museu i del món de l’art. Es busca connectar l’art i museu amb diversos públics a partir de les experiències pròpies de cada cultura.

Els intercanvis comunicatius que tenen lloc al voltant de les seves activitats han esdevingut un component distintiu dels nous espais de l’art.

Cada cop més el museu es defineix com una institució que recupera la seva vocació educadora. però tot això passa al mateix temps que els grans centres d’art funcionen com una peça clau del turisme urbà i de la cultura-

D’educació i d’espectacle de la cultura, en parlarem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s